Qui som

Queia el juny del 2014 i l’imperi del mal fustigava les discoteques i festes populars de Catalunya amb bombardejos de reguetón nuclear i ràfegues de bachata química. L’horror i la desesperació va empènyer un petit grup de nou músics dissidents a organitzar-se per salvar l’herència cultural de la immigració llatinoamericana… però no n’hi havia prou amb invocar el merengue i la salsa. Les armes de sempre no funcionarien amb la música enllaunada i de base electrònica. Calia donar-li un accent en clau de país, potent com l’allioli i descarat com la botifarra! D’aquí va sorgir La Mulata, un grup que empunya el mestissatge llatinocatalà, barreja d’elements propis de la cultura catalana i llatinoamericana per salvar la població mundial de la inòpia cultural i la tirania de la mediocritat.

La Mulata recluta músics de diferents punts de Catalunya: és una macedònia tropical catalana però que no pensa únicament en la música. Combatre l’alienació requereix ser sensible als temps que vivim, i La Mulata ho fa amb caràcter alegre i desenfadat a través de lletres amb perspectiva crítica i llenguatge no sexista. Aquetes són les valuoses armes que serviran per vèncer el temut perrea i el malvat sin tí no puedo vivir.

Actualment La Mulata està formada per nou músics que provenen d’estils molt diferents: clàssica, rumba, pop, big band, cobla, punk-rock, hip-hop, folk metal, txaranga i cultura popular.